- 23 травня 2016 11:27:03
- Переглядів: 8256
Казеїн - це молочний протеїн, який виготовляється за допомогою ферментного зтвороження молока. При попаданні в шлунок він стає згустком, який довго засвоюється завдяки частковій блокуванні шлункового соку, а значить здатний більш довгий час забезпечувати організм відчуттям ситості і необхідними амінокислотами.
Головні переваги казеїну:
1. Не дає м'язам втрачати білок
Кожен спортсмен, що дотримується низькокалорійної дієти, задається питанням, як не втратити набрану м'язову масу, і при цьому не відхилитися від встановленого раціону? І це не дивно, адже часто при дотриманні таких дієт втрачається не тільки жирова тканина, але і м'язова. Для того, щоб вийти з даної проблеми вам слід купити казеїн вдобавок до вашого звичайного раціону харчування. Він допомагає утримувати білок в м'язах, а це означає, що при такій дієті буде збільшена втрата жирової маси за рахунок зменшення втрати м'язової.
2. Казеїн допомагає спалювати жир.
Через те, що казеїн має підвищений вміст кальцію, він сприяє більш швидкому зниженню ваги. Даний процес працює так: при попаданні в організм кальцій зв'язується з жиром, готова субстанція гірше засвоюється кишечником, і за рахунок цього виводиться істотно (в середньому на 30% -40%) більше жиру, ніж зазвичай. Це зовсім недавно було доведено данськими вченими, які провели цілий ряд досліджень впливу молочних продуктів з вмістом кальцію на вагу людини. Результати довели, що використання даних продуктів здатне вплинути на ситуацію в кращу сторону, хоча багато дієтологів до цього стверджували протилежне і при строгих дієтах не дозволяли їх вживання.
3. Даний протеїн запобігає можливість виникнення раку товстої кишки.
Не так давно в Австралії були проведені дослідження, результатом яких повинно було стати визначення антиракової активності молочних протеїнів. В результаті виявилося, що молочні білки набагато ефективніше запобігають раку товстої кишки у порівнянні з аналогами з інших продуктів.
4. Казеїн містить високу якість білка, засвоюваного організмом.
На даний момент існує 2 види казеїнового білка, які відрізняються між собою за способом отримання і деяким властивостям: казеїнат кальцію або натрію, а також міцелярний казеїн. Перший варіант коштує трохи дешевше другого, і виготовляється за допомогою відділення молочного білка завдяки обробці молока різного роду кислотами. Другий вид казеїну виходить завдяки ультрафільтрації молока. Незважаючи на те, що обидва типи мають в своєму складі всі необхідні амінокислоти, казеїнат за своєю структурою і засвоєнню є більш важким білком. Це підтверджують його досвідчені споживачі, які мали можливість порівняти обидва продукти. Другий же навпаки, має більш приємний смак, легше засвоюється, і виробники більше намагаються виготовляти саме його, а не казеїнат. Проте, ефективність використання обох варіантів продуктів приблизно однакова, так що вибір відповідного білка стає справою особистих уподобань та фінансових можливостей (різниця у вартості між протеїнами становить приблизно 10% -20%).